Bilde

    Håkon, 06.09.18, Lammeviner?

    07.september.2018 17:39 Per Magne Barmoen

    Tema: Lammeviner

    Vinneren så ut til å bli Ch. Simard 1996 ( kr.169,905(90P).

    Denne dagen ble nok bare elendighet. Web-master måtte melde frafall grunnet dobbeltbooking og dermed ser sekretærtjenesten ut til å ha rast fullstendig sammen. På tross av dette, og takket være formidabel innsats fra nestformann så har det i det minste kommet inn testresultater. Maten derimot har nok ikke gjort noe inntrykk, for ingen husker hva de fikk servert. Etter tittelen å dømme kunne det nok muligens være noe som hadde med lam å gjøre...

    Servering : 

      Forrett: Marinert scampi med RIESLING!!!
      Hovedrett: Lam indrefilet
      Dessert:  


    Vin: Ch. Simard 1996 ( kr.169,905(90P)Matsu El Recio 2016 ( kr.203,704++ (86P) og Hiervandaan ( kr.123,005 (87P) i nevnte rekkefølge.


    Bilde

    Sven Arne, 16.08.2018, Nye sommerviner

    16.august.2018 14:04 Lasse Norgreen

    Tema: Nye sommerviner 

    Dagens klare vinner ble Original Series Swartland Cinsault 2017 ( kr.129,705++

    89 poeng

    Igjen er webmaster aldeles for sent ute med referat og Det meste har gått i glemmeboka. Når det graves dypt i hukommelsen kan han likevel ane et svakt minne om utsøkt mat og gode viner. Heldigvis er vinene behørig registrert og dermed kan disse bli med i listen nedenfor her. Menyen hadde han også tilstrekkelig vett til å få med seg mens vinen rant ned.

     

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett: Kyllingfilet fylt med manchego surret i spekeskinke. 
      Dessert: Kaffe, konfekt og Cognac.


    Vin: A.A.Badenhorst Papegaai Cinsault 2017 ( kr.159,905B Vintners Lone Wolf Cinsault 2017 ( kr.250,404+og Original Series Swartland Cinsault 2017 ( kr.129,705++ i nevnte rekkefølge.


    Bilde

    Lasse, 24.05.2018, Vin til Moussaka

    24.mai.2018 18:49 Lasse Norgreen

    Tema: Vin til Moussaka

    Dagens vinner må vel være Georg Breuer Spätburgunder Rouge 2015 ( kr.209,905-

    90 poeng (litt mye kanskje...)

    Her må det først innrømmes at referenten er noe sent ut og at referatet dermed blir kraftig mangelfult. Etter menyen å dømme var kveldens vert tydelig i feriemodus. Vi får bare håpe at både vin og mat smakte. Det kan se sånn ut på karakterene. Godt mulig det ble servert for mye alkohol siden det ble såpass med poeng. Utvalget av vin kan derimot ikke lastes verten da han utelukkende baserte seg på anbefalinger fra stedets utmerkede vinmonopol.

     

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett: Moussaka med salat. 
      Dessert:  


    Vin: Weingut Bründlmayer Zweigelt 2015 ( kr.179,904Georg Breuer Spätburgunder Rouge 2015 ( kr.209,905-- og Schiefer Eisenberg Blaufränkisch 2014 ( kr.229,005-- i nevnte rekkefølge.


    Per Magne, 05.04.2018, Odde lammeviner

    05.april.2018 14:23 Lasse Norgreen

    Tema: Odde lammeviner 

    Seier til Janasse Chateauneuf-du-Pape Chaupin 20151994 med 93 poeng og 5 stjerner til kr. 498,20

    Per Magne (som plutselig har blitt en god kokk) disket opp med lammestek av utmerket sort til hovedrett og karamellpudding til dessert. Og ikke nok med det, han hadde også gravd langt med i lommeforet på turen til polet. Her ble det servert viner av ypperste klasse. Riktignok startet han med et forsøk på å rette opp Doglianiens (litt dårlige) rykte med en eksklusiv utgave av kveldens forvin. Han klarte ikke helt å overbevise Håkon, men webmaster (som ikke er så godt vant) syntes at den var ganske så mye bedre enn tidligere erfaringer. 

    Deretter gikk alt bare oppover, med den ene utmerkede vinen etter den andre i stigende rekkefølge  Vinneren ble nok Janasse Chateauneuf-du-Pape Chaupin 2015, men de andre to var absolutt ikke langt etter. Prismessig kom kanskje Musa... Best ut. 

     

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett: Lammestek med stekte hele mandelpoteter og salat. 
      Dessert: Karamellpudding av den hjemmelagde typen. 


    Vin: Musar JeuneMastrojanni Brunello di Montalcino og Janasse Chateauneuf-du-Pape Chaupin 2015 i nevnte rekkefølge.


    Trond, 08.03.2017, Spanske viner til reinsdyrfilet.

    08.mars.2018 11:44 Lasse Norgreen

    Tema: 

    Knepen seier til Montecillo Gran Reserva Selección Especial 1994 med 9 poeng og 5 stjerner til kr. 549,90 (Gardermoen).

    Trond tok denne gangen en spansk en og startet med en oppvarmingsvin som de beste av oss tok så lett som bare det. Ulempen var bare at han avsluttet med den samme vinen og da var den slett ikke like lett å ta. Selv for de beste av oss... Heldigvis hadde han tatt turen innom Lappland og taxfree på Gardermoen, så han hadde sikret både god mat og utmerket drikke. 

    Det må tillegges at formann hevdet å ha peilet ut helt riktig distrikt på vin nummer to fordi han mente det var et distrikt med to ord. Vi andre derimot, nektet for at "Ribera del Duero" består av to ord...  

     

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett: Reinsdyrfilet av kalv med sjampinjong og fløtegratinerte poteter. 
      Dessert:  


    Vin: Montecillo Gran Reserva Selección Especial 1994Protos Reserva og Baron de Ley Gran Reserva 2011 i nevnte rekkefølge.


    Håkon, 08.02.2018, Vin anbefalt av Bjørn til dagens mat.

    07.februar.2018 08:13 Lasse Norgreen

    Tema: Vin anbefalt av Bjørn til dagens mat.

    Knepen seier til Cafaggio Basilica del Cortaccio Cabernet Sauvignon 2010 med 91 poeng og 5+ til kr. 249,90

    På tross at vi var hos Håkons ble det faktisk servert vin fra andre steder enn Italia. Riktignok hadde det sneket seg inn EN franskmann, som vi selvsagt tok på letter’n. Men det skar’n ha, det var UTMERKEDE viner😊

    Servering : 

      Forrett: Asparges med parmaskinke
      Hovedrett: Reinskavgryte
      Dessert: Ekte créme brûlée servert i ekte plastbeger. Med sprøtt sukkerslokk faktisk.


    Vin: Zenato Valpolicella Classico Superiore 2003 - 2009Guigal Gigondas 2013 og Cafaggio Basilica del Cortaccio Cabernet Sauvignon 2010 i nevnte rekkefølge.