Dagens vinner må nok være 94P Greywacke Wild Sauvignon ( kr.269,90) |
Tema:
Under over alle under!!! Formannen disket opp med en HVITVIN til forretten!!!! Ikke var det noe dårlig valg heller. Greywacke Wild Sauvignon ( kr.269,90) endte opp med 94 poeng og kan vel dermed kalles vellykket. Det er jo likevel mulig at noen av oss i glede over å få en hvitvin ble i overkant rause med poengene. Uansett så var vinene utmerket og kan nok komme til å havne i kjelleren til flere av oss.
Servering : | ||
Forrett: | Laks på toast med cherrytomater, avokado, rømme, sesamfrø og vårløk | |
Hovedrett: | Lammesadel med bønnegryte | |
Dessert: |
|
Vin: 94P Greywacke Wild Sauvignon ( kr.269,90) , 88P Oenops Xinomavro ( kr.306,30) + og 93P Collosorbo Brunello di Montalcino ( kr.459,90) - i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner ble 92P Monte del Frá Cá del Magro Custoza Superiore ( kr.164,90) + |
Denne gangen ble det helt enkelt servert vin som skulle passe til maten. Rødbetgravet laks med pepperrotrømme er ikke akkurat en typisk rødvinsmat og dermed ble det (igjen) servert en hvitvin. I tillegg ble det testet både en rød og en hvit til hovedretten og det viste seg at også her var det faktisk den hivte som passet best.
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | ||
Dessert: | Vaniljeis med Kalua og espresso |
Vin: 90P Wongraven Morgenstern Risling ( kr.174,90) , 92P Monte del Frá Cá del Magro Custoza Superiore ( kr.164,90) + og 89P Cant. di Montalcino Brunello di Montalcino ( kr.309,90) i nevnte rekkefølge.
Tidenes enkleste vinkveld for referenten. Trond kjørte en ren førjulstest uten testresulteter. Ikke vet jeg hva som ble testet og ikke vet jeg hva vi spiste, men godt var det helt sikkert :-)
Tema: Hva kan Frankrike by på i premiérklassen
Per Magne hadde som vanlig handlet på øverste hyller i svalrommet så gleden var stor for samtlige deltakere. Her var det ren nytelse. Når det gjelder maten må vi vel bare innrømme at han hadde fått, for å sitere Trump, veldig, veldig, VELDIG mye bistand fra Margrete. Alti i alt en utmerket kveld.
Dagens vinneer ble 93P Ch. Branaire Ducru ( kr.685,80) - |
Servering : | ||
Forrett: | Paysannes voiles (toast med løyrom) | |
Hovedrett: | Entrecôte avec bernaise et pommes frites et oreganos et tomatoes | |
Dessert: | Pain grillé avec créme aigre et chevreūil (tilslørte bondepiker) |
Vin: 93P Ch. Branaire Ducru ( kr.685,80) -, 91P Bouchard Pere et Fils Le Corton Grand Cru 2010 ( kr.684,00) + og 91P Delas Hermitage Domaine des Tourettes ( kr.829,90) + i nevnte rekkefølge.
Tema: Rioja
Lasse hadde denne gangen tatt fram et godt gammelt tema og siden samtlige medlemmer for en gangs skyld var samlet startet han med en liten overraskelse, nemlig baroloen vi fikk av Renato Corino på vinturen vår til Piemonte i tidenes morgen. Det er kanskje første gangen at "prøvevinen" var kveldens beste...
Dagens vinner når man tar prisen i i betraktning er 91P Baron de Ley Reserva 1999/2000 ( kr.189,90) |
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | ||
Dessert: |
Vin: 89P Bod. Mateos La Mateo Tempranillo Blanco ( kr.289,30) -, 91P Baron de Ley Reserva 1999/2000 ( kr.189,90) og 92P Lan Culmen Reserva ( kr.675,00) + i nevnte rekkefølge.