Når man ser litt strengt på det så ble vel dagens vinner 94P Casa Madero Gran Reserva ( kr.435,00) |
Tema: Rødvin fra varmere strøk.
Som sagt så var temaet "Vin fra varmere strøk", men Sven Arne (som vi alltid har trodd er en ryddig kar) hadde prestert å rote bort den ene flaska! Han reddet seg inn med å påstå at temaet var "Vin fra en eller annen noenlunde passende breddegrad bare vi legger inn tilstrekkelig slingringsmonn". Dette lot selvfølgelig vi andre som om vi trodde på. Uansett så hadde han vært innmari heldig med både vin og mat, så vi lot det gå for god fisk🙄
Servering : | ||
Forrett: | Torskeloin med serranoskinke, søtpotetpurré og ruccola | |
Hovedrett: | Indrefilet med østerssoppsalat, rødvinsaus og søtpotetmos | |
Dessert: | Kaffe med nogo attåt |
Vin: 88P Francis Ford Coppola Diamond Collection Zinfandel ( kr.264,90) +, 94P Casa Madero Gran Reserva ( kr.435,00) og 89P Ch. ksara Réserve du Couvent 2007 ( kr.139,00) i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner på tross av en litt heftig pris ble 92P Dom. Marie Rivesaltes 1943 ( kr.1749,00) + |
Tema: Viner med rødskjær
Lasse skeiet ut med viner som i det minste hadde litt rødskjær denne gangen. Det startet med en rosé, forstatte med en skikkelig rød italiener og avsluttet med en (forhåpentlig) noe overraskende gammel Rivesaltes dessertvin. Denne hadde verten gledet seg til å få smakt på siden den hadde ligget i vinskapet og ventet på å bli åtti år gammel. Heldigvis ligger det en flaske til der og etter smak og kvalitet på den testede flasken så kan nok den siste ligge der i tjue år til.
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | ||
Dessert: | Ost og kjeks |
Vin: 90P Berne Inspiration Rosé 2022 ( kr.219,90) , 93P Istine Chianti Classico Vigna Casanove dell'aia 2018 ( kr.495,80) og 92P Dom. Marie Rivesaltes 1943 ( kr.1749,00) + i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner ble 93P Vigneto Rocche ( kr.400,00) |
Vinkveld hos Trond ble denne gangen kombinert med "Damenes aften". Vintesten ble derfor tatt før kveldens middag.
Servering : | ||
Forrett: |
| |
Hovedrett: |
| |
Dessert: |
|
Vin: 88P Faustino I Gran Reserva ( kr.499,00) -, 92P Château La Croizille Grand Cru ( kr.829,00) - og 93P Vigneto Rocche ( kr.400,00) i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner ble 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,9 |
Per Magne hadde tydeligvis vært på jakt og kommet hjem med både rype og rein. Som om det ikke var nok så hadde han også stoppet innom bakeren og fått med ei rullekake. Dermed ble det mange R'er i dagens tema. Når det kom til vinen var det som vanlig hos Per Magne av ypperste klasse, men denne gangen støtte vi på en utfordring. Vi klarte ikke bli enige om 87P Ch. Malatric Lagraviere 2010 ( kr.534,00) + hadde korksmak eller ikke. To for og to imot. Mulig det helt enkelt betyr at vi ikke har peiling :'( Vi var i det minste enige om at den ikke kunne få så mange poeng som prisen skulle tilsi, så litt fratrekk ble vi da enige om.
Servering : | ||
Forrett: | Rypebryst ala Arne Brimi | |
Hovedrett: | Reinsdyrfilet med blomkålpuré og arabiske poteter | |
Dessert: | Rullekake med vaniljeis og karamellsaus med chili |
Vin: 89P Bargylus Rouge ( kr.395,30) +, 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,90) og 87P Ch. Malatric Lagraviere 2010 ( kr.534,00) + i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner må nok være 94P Greywacke Wild Sauvignon ( kr.269,90) |
Tema:
Under over alle under!!! Formannen disket opp med en HVITVIN til forretten!!!! Ikke var det noe dårlig valg heller. Greywacke Wild Sauvignon ( kr.269,90) endte opp med 94 poeng og kan vel dermed kalles vellykket. Det er jo likevel mulig at noen av oss i glede over å få en hvitvin ble i overkant rause med poengene. Uansett så var vinene utmerket og kan nok komme til å havne i kjelleren til flere av oss.
Servering : | ||
Forrett: | Laks på toast med cherrytomater, avokado, rømme, sesamfrø og vårløk | |
Hovedrett: | Lammesadel med bønnegryte | |
Dessert: |
|
Vin: 94P Greywacke Wild Sauvignon ( kr.269,90) , 88P Oenops Xinomavro ( kr.306,30) + og 93P Collosorbo Brunello di Montalcino ( kr.459,90) - i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner ble 92P Monte del Frá Cá del Magro Custoza Superiore ( kr.164,90) + |
Denne gangen ble det helt enkelt servert vin som skulle passe til maten. Rødbetgravet laks med pepperrotrømme er ikke akkurat en typisk rødvinsmat og dermed ble det (igjen) servert en hvitvin. I tillegg ble det testet både en rød og en hvit til hovedretten og det viste seg at også her var det faktisk den hivte som passet best.
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | ||
Dessert: | Vaniljeis med Kalua og espresso |
Vin: 90P Wongraven Morgenstern Risling ( kr.174,90) , 92P Monte del Frá Cá del Magro Custoza Superiore ( kr.164,90) + og 89P Cant. di Montalcino Brunello di Montalcino ( kr.309,90) i nevnte rekkefølge.