Bilde

Forskjellige aromaer du kan finne i vin

05.februar.2010 13:34 KlubbWeb
  • Fruktig: Vin som minner om bær eller frukter:
    • Mørke bær : Bjørnebær, blåbær, solbær.
    • Røde bær : Kirsebær, bringebær, jordbær, rips.
    • Sitrusfrukter : sitron, grapefrukt, lime.
    • Eple, pære, plomme, aprikos, fersken.
    • Tørkede frukter : Svisker, fiken, dadler, rosiner. 
       
  • Vegetalsk: Vin som minner om de grønne delene på
    planter eller grønnsaker:
    • Nyslått gress, nesle, paprika, solbærbusk, kokt asparges, grønn te
       
  • Urteaktig: Vin som minner om urter:
    • laurbær, timian, rosmarin, salvie, mynte, basilikum. 
        
  • Fat: Aromaer som kommer fra fat:
    • Eik, nøtter, blyantspiss, sedertre, sigarboks, vanilje, kaffe, sjokolade, toast, brent tre, nellik, karamell  
       
  • Krydret: Vin som minner om krydder:
    • Pepper, nellik, kanel, anis, kardemomme, muskat, allehånde.
       
  • Blomsteraktig: Vin som minner om blomster:
    • Tulipan, rose, fioler, lilje, kaprifol.
       
  • Animalsk: Aroma som har med dyr å gjøre:
    • Rått kjøtt, blod, fjøs, stall, lær.
       
  • Balsamisk: Den svale følelsen av forskjellige kvae-og harpikstyper:
    • Kamfer, myrra, furunål, einerbær. Mer en munnfølelse enn aroma.