Forskjellige aromaer du kan finne i vin
- Fruktig: Vin som minner om bær eller frukter:
- Mørke bær : Bjørnebær, blåbær, solbær.
- Røde bær : Kirsebær, bringebær, jordbær, rips.
- Sitrusfrukter : sitron, grapefrukt, lime.
- Eple, pære, plomme, aprikos, fersken.
- Tørkede frukter : Svisker, fiken, dadler, rosiner.
- Vegetalsk: Vin som minner om de grønne delene på
planter eller grønnsaker: - Nyslått gress, nesle, paprika, solbærbusk, kokt asparges, grønn te
- Urteaktig: Vin som minner om urter:
- laurbær, timian, rosmarin, salvie, mynte, basilikum.
- Fat: Aromaer som kommer fra fat:
- Eik, nøtter, blyantspiss, sedertre, sigarboks, vanilje, kaffe, sjokolade, toast, brent tre, nellik, karamell
- Krydret: Vin som minner om krydder:
- Pepper, nellik, kanel, anis, kardemomme, muskat, allehånde.
- Blomsteraktig: Vin som minner om blomster:
- Tulipan, rose, fioler, lilje, kaprifol.
- Animalsk: Aroma som har med dyr å gjøre:
- Rått kjøtt, blod, fjøs, stall, lær.
- Balsamisk: Den svale følelsen av forskjellige kvae-og harpikstyper:
- Kamfer, myrra, furunål, einerbær. Mer en munnfølelse enn aroma.