vinpris.no

Vinpris.no sammenligner prisene hos Vinmonopolet og Systembolaget og gir deg en oversikt over hvor det lønner seg å handle de forskjellige produktene. 

Velg «Prissammenligning Norge/Sverige» i menyen på toppen. Du kan så velge produkttyper, volum og opprinnelsesland. I tillegg kan du velge hva du vil sammenligne. For eksempel «Billigst i Norge i prosent», «Billigst i Sverige i prosent» med mere. Du velger også hvordan du vil sortere resultatet. Alfabetisk eller etter prisforskjell.

Det er bare cirka ti prosent av vareutvalget som finnes hos begge leverandørene, derfor vil du mange ganger se at produkter av forskjellig årgang er koblet sammen. I noen tilfeller spiller dette ikke videre rolle, men for enkelte produkter kan årgang ha mye å si for kvaliteten. Vinpris.no har likevel valgt å koble en del av disse produktene, men går du inn på detaljene for produktet vil du se tydelig hva som ikke er helt korrekt og selv avgjøre om det har noen betydning for deg. 

Lykke til med søkingen!

Nyheter
Bilde

Øl i Sverige

13.mars.2019 17:53 KlubbWeb
Øl er det sikreste å handle på Systembolaget hvis du er redd for å gjøre et bomkjøp.

Det er ikke alltid billigst å handle på Systembolaget selv om man kanskje tror det. Som det fremgår av sammenligningene på siden her så er det faktisk mange produkter som er rimeligere hos Vinmonopolet. Når det gjelder øl derimot kan du være helt trygg. Så vidt vinpris.no har klart å registrere så finnes det ikke en eneste øl som er billigere i Norge. Det er riktignok noen produkter der prisforskjellen er så liten at det neppe er verdt turen over grensa, men til gjengjeld er det mange som er vesentlig billigere i Sverige. Lenge har Krönleins Stockholm Fine Festival Beer vært det prosentvis billigste ølet hos Systembolaget, men nå er det slått av Pistonhead Kustom Lager. Den er når dette skrives 72,8% billigere hos Systembolaget. Eller sagt på en annen måte, du kan kjøpe nesten fire flasker i Sverige for samme pris som en flaske her. Hvis du handler 19 flasker som i følge kvoteappen er tollfritt så blir dette ca. NOK 210,- mens du i Norge må betale kr. 765,-. Som om ikke det er nok, så har Systembolaget også samme produkt på boks enda en krone billigere.


Skråblikk over over grensen

05.mars.2019 20:39 KlubbWeb
Bilde
Visste du at Vinmonopolet tar inn flere svenske produkter enn Systembolaget tar inn norske?

Mange tror nok at man finner omtrent de samme produktene hos Vinmonopolet og Systembolaget. Dette stemmer ikke helt. For eksempel så har Vinmonopolet i skrivende stund 885 produkter fra Norge. Av disse er det kun 25 som også finnes i Sverige. Systembolaget har 2503 produkter fra Sverige. Av disse finnes 98 produkter i Norge. I tillegg har begge leverandørene produkter fra nabolandet som den andre leverandøren ikke har. Systembolaget har 24 norske produkter som du ikke finner på Vinmonopolet. Tilsvarende har Vinmonopolet 51 svenske produkter som du ikke finner hos Systembolaget.

Skulle du forville deg over grensa for å handle så er et godt råd fra vinpris.no å kjøpe noe annet enn Oslo gin. Det er faktisk det eneste norske produktet som er billigere i Norge enn i Sverige.


Skann strekkoden på flasken

25.februar.2019 21:10 KlubbWeb
Bilde
Nye muligheter i vinpris.no. Nå kan du enkelt skanne strekkoden på en flaske for å finne informasjon om den.

Nå kan du i tillegg til å søke etter produkter ved å skrive inn navn eller nummer på produktet også skanne strekkoden bak på flasken. Dette gjør du ved å gå inn på «Prissammenligning Norge/Sverige» i menyen på toppen og så trykke på knappen med teksten "eller skann strekkoden på flasken" og rette kameraet på mobiltelefonen mot strekkoden som er bak på de fleste flaskene. Når koden er lest vil produktet bli forsøkt hentet opp automatisk. Denne løsningen fungerer foreløpig kun for produkter som finnes på Vinmonopolet fordi Systembolaget ikke leverer koden i sitt datagrunnlag.