Per Magne. 23.05.2019, Skogens konge hundre prosent utenfor allfarvei

    23.mai.2019 15:17 Lasse Norgreen

    Tema: Skogens konge hundre prosent utenfor allfarvei.

    Per Magne blir stadig bedre til å lage mat. Det virker som om Margrete er en betydelig bedre lærer enn undertegnede, men så lenge undertegnede nyter godt av det så får det gå. Heldigvis var det stort mannefall i kveld. Det medførte at det selvsagt ble desto mer på oss andre og det er kun en fordel når det serveres viner som har fått 100 parkerpoeng hos ekspertisen. Den nådde selvsagt ikke opp i mer enn 93 poeng hos oss som er litt mer bevandret i vinens verden, men det er slett ikke dårlig det heller. Ikke nok med at den ene hadde fått 100 poeng så var alle vinene 100% når det gjaldt druer. Altså bare en eneste drue i hver av dem. I hvertfall bare en druesort. Som vanlig hos Per Magne så var det ikke noe knuslete som ble servert. Det ser man av lista nedenfor her.

    Vinneren denne gangen ble 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,905

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett:

    Langtidsstekt elg fra Stange sentrum med gulrotmos, stekte poteter og soppsaus.

      Dessert:

    Schønberg Erkens mandelkjernepudding (Per Magne har LEST oppskriften) med kirsebærsaus fra Bjarnhilds hage. Årgang ca 2007.


    Vin: 89P Hirsch Vineyards San Andreas Fault 2016 ( kr.516,20489P Baron de Ley Graciano 2016 ( kr.204,505-og 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,905 i nevnte rekkefølge.


    Trond, 09.05.2019, Elegant mønsterbrudd.

    09.mai.2019 15:48 Lasse Norgreen
    Bilde

    Tema: Elegant mønsterbrudd.

    Trond tok sjansen på det store skrittet ut i det svarteste mørke med fare for å få fjernet ryggtatoveringen av klubbmerket ned skjærebrenner og serverte tre HVITVIN!!! Til alt hell var det ingen som hadde med seg skjærebrenner og husverten hadde låst ned sin, så det gikk over all forventning.

    Vinneren denne gangen ble 89P Pegasus Stål ( kr.235,004++ 

    Det skal innrømmes at enkelte av oss nok har tjuvsmakt på en hvitvin i ny og ne. Noen kanskje til og med på en tirsdag, men når det kommer til bedømming av hvitvin er vi nok litt grønne.

    På tross av dette kom vi oss gjennom oppgaven og syntes selv at vi klarte oss greit. Dagens store overraskelse (bortsett fra at det var hvitvin som ble servert) var 89P Pegasus Stål ( kr.235,004++. En vin produsert i Skåne i Sverige av alle steder. En meget god vin med masse smak.

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett:

    Fiskesuppe og hafskräftor

      Dessert:

    Is med bær


    Vin: 88P Cave de Turckheim ( kr.115,005-- 89P Pegasus Stål ( kr.235,004++ og 87P Coteaux Bourguignons Blanc ( kr.112,005-- i nevnte rekkefølge.


    Bilde

    Håkon, 28.03.2019, Detta får du ikke tak i på polet!

    28.mars.2019 16:39 Lasse Norgreen

    Tema: Detta får du ikke tak i på polet.

    Vinneren denne gangen ble Bopparder Hamm Spätburgunder Rotwein ( kr.150,005++ (90P)

    Denne gangen var Håkon skikkelig ugrei mot oss. Han hadde enkomst tatt fram sykkelen og tråkket Europa rundt for å finne fram til steder der ingen noensinne har vært før og handlet vin som absolutt ingen har hørt om og som i TILLEGG var lagd av druer som knapt noen har hørt om eller sett og ihvertfall ingen ante at de brukte til å lage vin av! Trolig hadde kjedet hoppet av og Håkon var den eneste som noensinne hadde vært innom butikken de siste femti årene. Men når han nå først hadde vært så infam, så hadde han i det minste fått tak i veldig god vin. Det er en gang for alle slått fast at tyskerne faktisk kan lage god rødvin. Bopparder Hamm Spätburgunder Rotwein ( kr.150,005++ var en utmerket vin og havnet på en velfortjent førsteplass. De to andre nådde ikke helt opp til samme nivå, men disse var også utmerkede.

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett:

    Pizza

      Dessert:

    Pære med krem


    Vin: Bopparder Hamm Spätburgunder Rotwein ( kr.150,005++ (90P), Arbois ( kr.200,005-- (86P) og Mazzon Pinot Noir ( kr.2014,005-- (88P) i nevnte rekkefølge.


    Sven Arne, 14.02.2019, Biff Bourguignon med tilhørende vin

    14.februar.2019 12:57 Lasse Norgreen
    Bilde

    Tema: Biff Bourguignon med tilhørende vin

    På selveste Valentine dristet de tøffeste av oss seg til å møte opp i et rent mannfolklag hos Sven Arne. Grunnet kraftig mannefall nøyde vi oss i all beskjedenhet med to flasker denne gangen. Vi startet med en Bouchard Auxey-Duresses Les Duresses som var en utmerket vin, men likevel ikke fullt så god som prisen skulle tilsi. Den føltes egentlig litt lett, men etter å ha smakt en vesentlig kraftigere vin etterpå smakte denne likevel overraskende mye. Det kan tenkes at den hadde godt av litt lufting. Det var nok også en vin som passet godt både med og uten mat til. Vin nummer to var en Vigna Pozzo som hadde Sven Arne tatt godt vare på i årevis etter at vi hadde vært på besøk hos Renato Corino.

    Vinneren denne gangen ble Vigna Pozzo ( kr.350,005 med 92 poeng.

    Dette var en vin med MYE smak og den hadde nok godt av å bli servert sammen med mat. Denne vinen hadde vi testet tidligere og enten har den hatt godt av lagringen eller så hadde testpanelet hatt godt av det samme, for den kom vesentlig bedre ut denne gangen. 

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett:

    Boeuf bourguignon

      Dessert:

    Is med solbær og tilhørende drikke


    Vin: Bouchard Auxey-Duresses Les Duresses ( kr.366,004 (87P) og Vigna Pozzo ( kr.350,005 (92P) i nevnte rekkefølge.


    Lasse, 10.01.2019, Dyrt i Norge eller billig i Sverige?

    09.januar.2019 08:11 Lasse Norgreen
    Bilde

    Tema: Dyrt i Norge eller Billig i Sverige?

    Lasse hadde tatt i bruk  vinpris.no (eller menyvalget "Prissammenligning Norge/Sverige" oppe i menyen på siden her) og gått grundig til verks for å finne ut om de forskjellige vinene var billige i Sverige eller bare dyre i Norge. Svaret skulle vise seg å ligge et sted midt imellom.

    Vi startet med en Monsanto Monrosso Chianti 2015 som i skrivende stund koster kr. 253,60 i Norge og NOK 103,60 i Sverige. Denne fikk 87 poeng og 4- på stjerner. Vi vurderte "stjernepoengene" for alle tre vinene etter prisen på Vinmonopolet. Vi var nok alle enige om at 253,60 var i drøyeste laget selv om det absolutt var en god vin. 103,60 derimot var en meget hyggelig pris på denne flasken.

    Vinneren denne gangen ble Pio Cesare Nebbiolo Langhe 2015 ( kr.299,90) 5 med 90 poeng og en pris vi ville vurdert å betale selv i Norge.

    Nummer to var Condado de Haza Crianza som kostet kr. 269,90 på Vinmonopolet og NOK. 122,94 hos Systembolaget. Dette var en skikkelig smaksbombe og hadde nok godt av å bli servert sammen med mat. Denne fikk 4+ på stjerner og vi kunne nok vært villig til å betale en del mer enn for den første vinen, men synes også her at prisen på Vinmonopolet er i overkant. Noe som ble kraftig forsterket når vi vet at prisen i Sverige er under det halve.

    Siste vin ut var Pio Cesare Nebbiolo Langhe 2015 til kr. 299,90 på Vinmonopolet. Dette var en flott vin og endte opp med 5 stjerner. Det vil si at vi ikke hadde blitt skuffet over vinen hvis den hadde blitt kjøpt til den prisen, men når Systembolaget tar NOK 157,24 for det samme produktet så føler man seg jo litt lurt likevel.

    Konklusjonen på dagens tema blir vel da at alle tre produktene er veldig høyt priset i Norge, men i tillegg vil vi si at prisen i Sverige er rene røverkjøpet.

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett:

    Boeuf bourguignon

      Dessert:

    Hjemmelaget sjokolademoussé


    Vin: Monsanto Monrosso Chianti 2015 ( kr.253,60) 4-- (87P) Condado de Haza Crianza ( kr.269,90) 4++ (89P) og Pio Cesare Nebbiolo Langhe 2015 ( kr.299,90) 5 (92P) i nevnte rekkefølge.


    Bilde

    Per Magne. 06.12.2018, Hvilken vin er best til Coq au vin?

    05.desember.2018 11:52 Lasse Norgreen

    Tema: Hvilken vin er best til Coq au vin?

    Vinneren til maten ble Lignier-Michelle Chambolle-Musigny VV 2010 ( kr.362,40) 5 (92P)

    Som tidligere nevnt har Per Magne i det siste vist en fantastisk fremgang på kjøkkenet. Ingen av oss skjønner hvorfor han tidligere har tilkalt hjelp i sluttminuttene for å få til den siste finishen på maten. I tillegg hadde han nok fått julelønningen litt før oss andre, for her var det ikke spart på vinkvaliteten. Vi startet med en Ch. De fieuzal som kom lett opp på 90 poeng og det var bare oppvarmingen. Her var det viner av ypperste klasse. Den beste var Vigneto Rocche til 96 poeng, men sammen med maten var nok Lignier-Michelle Chambolle-Musigny VV 2010 enda bedre selv om den endte opp litt lavere poengsum.

    Til info for ettertiden, og som det fremgår av tittelbildet så kom årets første snø i dag og den ble liggende resten av vinteren.

    Servering : 

      Forrett:  
      Hovedrett:

    Coq au vin

      Dessert:

    Hjemmelaget karamellpudding


    Vin: Ch. De fieuzal ( kr.449,20) 5-- (90P) , Vigneto Rocche ( kr.400,00) 5++ (96P) og Lignier-Michelle Chambolle-Musigny VV 2010 ( kr.362,40) 5 (92P) i nevnte rekkefølge.