Vis bilde

    Forskjellige aromaer du kan finne i vin

    05.februar.2010 13:34 KlubbWeb
    • Fruktig: Vin som minner om bær eller frukter:
      • Mørke bær : Bjørnebær, blåbær, solbær.
      • Røde bær : Kirsebær, bringebær, jordbær, rips.
      • Sitrusfrukter : sitron, grapefrukt, lime.
      • Eple, pære, plomme, aprikos, fersken.
      • Tørkede frukter : Svisker, fiken, dadler, rosiner. 
         
    • Vegetalsk: Vin som minner om de grønne delene på
      planter eller grønnsaker:
      • Nyslått gress, nesle, paprika, solbærbusk, kokt asparges, grønn te
         
    • Urteaktig: Vin som minner om urter:
      • laurbær, timian, rosmarin, salvie, mynte, basilikum. 
          
    • Fat: Aromaer som kommer fra fat:
      • Eik, nøtter, blyantspiss, sedertre, sigarboks, vanilje, kaffe, sjokolade, toast, brent tre, nellik, karamell  
         
    • Krydret: Vin som minner om krydder:
      • Pepper, nellik, kanel, anis, kardemomme, muskat, allehånde.
         
    • Blomsteraktig: Vin som minner om blomster:
      • Tulipan, rose, fioler, lilje, kaprifol.
         
    • Animalsk: Aroma som har med dyr å gjøre:
      • Rått kjøtt, blod, fjøs, stall, lær.
         
    • Balsamisk: Den svale følelsen av forskjellige kvae-og harpikstyper:
      • Kamfer, myrra, furunål, einerbær. Mer en munnfølelse enn aroma.