www.vintest.net
Prissammenligning Norge/Sverige
Testresultater
Dokumentarkiv
Endringsforslag
Kontakt oss
Aromagrupper
Egen hjemmeside hos vintest.net
Priser
Testskjema
Tips fra Vinmonopolet
Vinlinker
Vintips
Gjestebok
www.vintest.net
Vinklubber
Bibendum
Vinbloggen Tørst
Vinklubben NRVK
Vinklubben RVHA
Vinpris.no
Dagens aktiviteter 25. apr 2024
19:00 - 23:00 Vinklubb
(Per Magne)
Flere aktiviteter...
Vin til mat
03.januar.2008 13:22
KlubbWeb
En vin må inneholde minst like mye rundhet og sødme som maten.
Bitterstoffer i mat og vin forsterker hverandre gjensidig.
Retter med mye fett, eller fet mat i sin alminnelighet trenger vin med friskhet for å live opp i smakskombinasjonen, "rense" opp munnen.
Retter med utpreget "varm" kryddersmak trenger vin med restsødme.
Vin som harmonerer med maten: velg en vin som komplimenterer smak og konsistens på tallerkenen.
Kontrasterende smaker kan virke harmoniserende.
Server ikke retter som inneholder mye syre med svært syrlig vin.
Maten må ikke overdøve vinen, eller omvendt.
Ta hensyn til rettens totale smakskraft.
Rødvin brukt til fisk bør ha lite tannin og saftig, ung fruktighet.
Kilde: Mat og vin i utsøkt harmoni, utgitt av Gastronomisk Institutt.
Dagens aktiviteter 25. apr 2024
19:00 - 23:00 Vinklubb
(Per Magne)
Flere aktiviteter...
Apéritifs polliste
Kart over vinområder
Parkers vinskala
Systembolaget
Vinguiden.com
Vinleksikon - Druer
Vinmonopolet
Vinmonopolets drikkevelger
Årgangstabeller
Våre partnere