Tema: Vin til sushi.
Trond lå på latsiden i dag og kjøpte seg ut av middagslagingen på sushirestauranten til Buckhardt'n. Dette medførte selvsagt at vi fikk gleden av å teste tre hvitviner i stedet. Et eksempel til etterfølgelse.
Vinneren denne gangen ble 91PTore dei Beati Bianchi Grilli per la Testa ( kr.299,80) - |
Servering : | ||
Forrett: |
| |
Hovedrett: | Sushi | |
Dessert: |
|
Vin: 91PTore dei Beati Bianchi Grilli per la Testa ( kr.299,80) -, 90PCharles Smith Kung Fu Girl Riesling 2018 ( kr.169,90) og 87PWittmann Riesling Trocken 2018 ( kr.169,90) + i nevnte rekkefølge.
Tema: Ungt og gammelt nær Pyreneene.
Per Magne har igjen hatt en formidabel framgang på kokkefronten. Det kom likevel litt i skyggen for kveldens viner. Her startet det på topp og holdt seg der. Det er sant å si ikke HVER torsdag vi drikker vin fra 1978 eller vin til åtte hundre kroner. Det skal også sies at selv de til mindre enn åtte hundre også kom godt ut av det. Vinneren kostet faktisk bare 247,80
Vinneren denne gangen ble 92P Dom. Pichard Madiran 2012 ( kr.247,80) + |
Servering : | ||
Forrett: |
| |
Hovedrett: | Okse indrefilet med sellerirotpuré, sjampignon og bakte mandelpoteter. | |
Dessert: | Aldeles helt hjemmelagd karamellpudding (Per Magne har virkelig kommet seg...). |
Vin: 92P Dom. Pichard Madiran 2012 ( kr.247,80) +, 89P Campillo Gran Reserva og 90P Ch. de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2016 ( kr.799,90) + i nevnte rekkefølge.
Tema: Italiensk slipp.
Vinneren denne gangen ble 88P Ca dei Frati I Lugana ( kr.252,90) + |
Håkon hadde tydeligvis fått dobbelt lønn og slått skikkelig på stortromma. Han hadde besøkt vinslippet på polet og kjøpte opp alt som hadde kommet inn. Her var det utsøkte saker som ble servert. I tillegg vartet han opp med utsøkte retter. Vi ser faktisk fram til han blir pensjonist på heltid:-)
Servering : | ||
Forrett: | Tomat og mozzarella | |
Hovedrett: | Okse indrefilet med rotgrønnsaker og potet- og sellerimos | |
Dessert: | Liv`s epleslangkake |
Vin: 88P Ca dei Frati I Lugana ( kr.252,90) +, 89P Redonel Teroldego Rotitaliano Dannato ( kr.405,33) og 90P Massolino Barolo ( kr.360,00) - i nevnte rekkefølge.
Tema: Vin til and.
Vinneren denne gangen ble 91P Ch. Haut-Bailly ( kr.872,60) + |
Dette kunne bare gå EN vei. Når man starter med en til åtte hundre og noe så er det forholdsvis stor fare for at kvaliteten på de etterfølgende kan gå litt nedover. Dette slo til denne gangen, men til gjengjeld passet alle utmerket til and. Webmaster har også denne gangen vært mentalt fraværende og glemt å ta bilder av den herlige retten som ble servert. Får bare håpe at han henter seg inn igjen neste gang.
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | Andefilet | |
Dessert: |
|
Vin: 91P Ch. Haut-Bailly ( kr.872,60) +, 90P Obermoser St. Magdalener Classico 2016 ( kr.179,90) og 90P Faiveley Nuits-Saint-Georges 2015 ( kr.419,90) - i nevnte rekkefølge.
Tema: Viner vi (nesten) aldri har smakt før.
Så har det altså omsider skjedd! Webmaster har GLEMT å ta bilder! Ikke bare av flaskene, men av maten også! 😱 Dette kompenseres med et vakkert komponert bilde av kveldens pynt av potetmosen. Gressløkrester i dramglass...
Bortsett fra denne mikroskopiske (sett i et verdensperpektiv) hendelsen, så gikk kvelden forholdsvis greit. Kveldens tema var som nevnt "Noe vi aldri har smakt før". Sett i ettertid og etter poengene å dømme kan det virke som om enkelte av deltakerne hadde inntatt litt for mye smaksprøver...
Vinneren denne gangen ble 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,90) |
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | Grillet ytrefilet av storfe med baconpotetmos og bakte rotgrønnsaker | |
Dessert: | Schønberg Erkens mandelkjernepudding (Per Magne har LEST oppskriften) med kirsebærsaus fra Bjarnhilds hage. Årgang ca 2007. |
Vin: 89P Hirsch Vineyards San Andreas Fault 2016 ( kr.516,20) , 89P Baron de Ley Graciano 2016 ( kr.204,50) - og 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,90) i nevnte rekkefølge.
Tema: Skogens konge hundre prosent utenfor allfarvei.
Per Magne blir stadig bedre til å lage mat. Det virker som om Margrete er en betydelig bedre lærer enn undertegnede, men så lenge undertegnede nyter godt av det så får det gå. Heldigvis var det stort mannefall i kveld. Det medførte at det selvsagt ble desto mer på oss andre og det er kun en fordel når det serveres viner som har fått 100 parkerpoeng hos ekspertisen. Den nådde selvsagt ikke opp i mer enn 93 poeng hos oss som er litt mer bevandret i vinens verden, men det er slett ikke dårlig det heller. Ikke nok med at den ene hadde fått 100 poeng så var alle vinene 100% når det gjaldt druer. Altså bare en eneste drue i hver av dem. I hvertfall bare en druesort. Som vanlig hos Per Magne så var det ikke noe knuslete som ble servert. Det ser man av lista nedenfor her.
Vinneren denne gangen ble 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,90) |
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | Langtidsstekt elg fra Stange sentrum med gulrotmos, stekte poteter og soppsaus. | |
Dessert: | Schønberg Erkens mandelkjernepudding (Per Magne har LEST oppskriften) med kirsebærsaus fra Bjarnhilds hage. Årgang ca 2007. |
Vin: 89P Hirsch Vineyards San Andreas Fault 2016 ( kr.516,20) , 89P Baron de Ley Graciano 2016 ( kr.204,50) - og 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,90) i nevnte rekkefølge.