Tema: Vilt til vilt.
Håkon må ha hatt pensjonsforhandlinger og gått kraftig opp i lønn, for her var det ikke spart på noe. Dessverre hadde han litt enkle gjester, så den billigste vinen kom best ut av det poengmessig. Sven Arne hadde utvilsomt kikket litt i papirene, eller så hadde han usedvanlig flaks på starten av kvelden. Heldigvis fikk vi jekket ham litt ned etterhvert, men jeg er redd han vil prøve å bruke dette mot oss ved enhver anledning.
Siden det på det nærmeste må anses som en sensasjon av dimensjoner så må det også nevnes at enkelte (uten å nevne navn på vedkommende) takket nei til Calvados til kaffen og i tillegg INSISTERTE på å GÅ hjem!!!!! Hendelser av en sånn historisk betydning kan ganske enkelt ikke utelates fra referatet😱
Dagens vinner denne gangen var enkel. Flest poeng, flest stjerner og lavest pris. 91P Three Finger Jack Old Vine Zinfandel ( kr.195,90) |
Servering : | ||
Forrett: | Tørket og røkt elgkjøtt med waldorfsalat | |
Hovedrett: | Kyllingfilet med rotpuré, bønner med pinjekjernesmør og eplesaus. | |
Dessert: | Dronning Mauds pudding. |
Vin: 86P Combier Crozes Hermitage Cap Nord ( kr.391,40) +, 91P Three Finger Jack Old Vine Zinfandel ( kr.195,90) og 89P Monsanto Chianti Classico Riserva ( kr.424,00) - i nevnte rekkefølge.
Tema: Vilt til vilt.
Per Magne skeiet denne gangen ut med en ekstra vin og ikke nok med det, men det var en hvitvin. Til gjengjeld var den helt utmerket. I følge polet skulle den passe til bearnaise, og det stemte perfekt. Neste gang jeg skal ha biff skal jeg satse på denne.
Dagens vinner (i hvertfall til prisen den koster for siste årgang på polet) ble 95P Faustino I Gran Reserva ( kr.224,90) + |
Servering : | ||
Forrett: | Blinis med spekket og røkt rein pluss rømme og hakket løk. | |
Hovedrett: | Elgbiff med bearnaise. | |
Dessert: | Crema catalana |
Vin: 95P Faustino I Gran Reserva ( kr.224,90) +, 90P Gilbert Sauvignon Blanc ( kr.215,70) , 89P Perrin Coudoulet de Beaucastel Côtes-du-Rhône ( kr.294,00) - og 93P Ruffino Modus ( kr.399,90) - i nevnte rekkefølge.
Tema: Vin til maten i stedet for mat til vinen.
Siden Lasse denne gangen var stand in for Trond så kunne han gjøre som han ville. Han fortsatte derfor den gode trenden fra sist han hadde vinklubb med å servere vin som passet til maten i stedet for omvendt, men begrenset seg denne gangen til bare én hvitvin. Siden forretten var laksecarpaccio passet det utmerket med en hvitvin til dette. Hovedretten var hjemmelaget ravioli så da måtte det bli rødvin til denne. Desserten fikk følge av kaffe og valgfri drikke til denne. Vi benyttet også anledningen til å overrekke gave fra vinklubben til Håkon i andledning at han hadde rundet enda ett tiår.
Mye godt i dag, men dagens vinner ble hvitvinen som overrasket sterkt. 90P Wente Morning Fog Chardonnay ( kr.185,00) + |
Servering : | ||
Forrett: | Laksecarpaccio | |
Hovedrett: | ||
Dessert: |
Vin: 90P Wente Morning Fog Chardonnay ( kr.185,00) +, 87P Felsina Berardenga Chianti Classico 2006 ( kr.194,90) og 90P Sandrone Barbera d'Alba ( kr.293,00) + i nevnte rekkefølge.
Tema: Der har vi vært
Sven Arne hadde som vanlig klart seg bra selv om han for øyeblikket var alene hjemme. Serveringen var som vanlig utmerket og vel så det. Det mest irriterende i kveld var at Håkon var fryktelig på hugget. Han traff på det meste, men når vi fikk høre at han hadde vært på skitur med verten så skjønte vi jo tegninga. Ikke rart at han var god på det meste... Vi skal likevel tilgi Sven Arne ettersom vinene var utmerket.
Mye godt i dag, men dagens vinner må vel neste bli 88P Ch. De Cruzellez ( kr.351,40) - |
Servering : | ||
Forrett: | Et glass rødt | |
Hovedrett: | Vintergryte | |
Dessert: | Sjokolademousse |
Vin: 88P Ch. De Cruzellez ( kr.351,40) -, 92P Quinta do Vallado 2004 ( kr.511,00) og 92P Barolo Bersano Nirvasco ( kr.319,00) i nevnte rekkefølge.
Tema: Rød jul
Per Magne har utviklet sine evner på kjøkkenet og serverte den lekreste juletapas. I tillegg hadde han tatt en tur på polet og blitt rundlurt av Hege til å kjøpe de aller dyreste flaskene de hadde der. Det siste nøt heldigvis vi gjestene godt av. Siden det ikke var igjen flere dyre viner måtte han grave dypt i kjelleren og finne noen gamle saker han hadde på lur der. Også dette nøt vi gjestene veldig godt av.
Mye godt i dag, men dagens vinner må vel neste bli 92P Clos Canon ( kr.283,20) |
Servering : | ||
Forrett: | Et glass rødt | |
Hovedrett: | Juletapas | |
Dessert: | Sjokolademousse |
Vin: 92P Clos Canon ( kr.283,20) , 89P Bruno Giacosa Falletto ( kr.370,40) og 92P Christom Eola-Amity Hills Wilamette Valley Pinot Noir Eileen Vinyard ( kr.623,20) + i nevnte rekkefølge.
Tema: Hvit jul
Lasse, som vanligvis ikke er så opptatt av hvit jul, hadde denne gangen satset på nettopp det som dagens tema. Det ble servert julemat med en ganske anderledes vri. Det var nok ingen i forsamlingen som så for seg å servere ribba på denne måten på julekvelden, men bortsett fra det så fikk maten mange lovord. Det hvite temaet kom av at det rett og slett var ganske så vanskelig, om ikke umulig, å finne røde viner som passet til maten. Til gjengjeld fikk han utmerket hjelp fra Vinmonopolet på Hamar og endte opp med tre hvite som passet helt utmerket til både forretten og hovedretten.
Siden det ble lagt stor vekt på at det ble servert en GT ved ankomst på forrige vinkveld ble det denne gangen fulgt opp av en Dry Martini av den riktig tørre typen. Vi kan vel si at neste mann til å arrangere har noe å følge opp her...
Litt usikker på dagens vinner, men 91P Lucien le Moine Inopia Blanc ( kr.289,90) var et meget hyggelig bekjentskap. |
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | ||
Dessert: |
Vin: 88P Bouchard Père & Fils Mâcon-Lugny Saint-Pierre ( kr.215,90) , 89P A.A. Badenhorst Secateurs Chenin Blanc ( kr.184,90) og 91P Lucien le Moine Inopia Blanc ( kr.289,90) i nevnte rekkefølge.