Tema: USA/California
Sven Arne har blitt pensjonist og fått seg ENDA bedre tid. Dermed ble maten også ENDA bedre. I tillegg har han brukt timevis på polet for å finne de beste vinene. Her gikk han riktignok på en smell og ble lurt på en gamay som enkelte uerfarne vinklubbdeltakere mente var god selv om den på ingen måte var det. Man får bare håpe at de lærer etterhvert.
Dagens vinner denne gangen ble faktisk en hvitvin. 91P Wente Morning Fog Chardonnay ( kr.187,00) |
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | ||
Dessert: | Null og niks |
Vin: 91P Wente Morning Fog Chardonnay ( kr.187,00) , 89P Joyce Gamay Noir ( kr.299,80) og 89P Next Vintage Pinot Noir ( kr.253,90) i nevnte rekkefølge.
Tema: Framtid og fortid
Håkon har tatt ekstravakter og brukt hele lønna og vel så det på polet. Eventuelt kan han jo selvsagt ha vunnet i Lotto. Maten var utmerket og desserten like så. Her var det såpass oppgang at vi lar Håkon ta alle framtidige vinklubber.
Dagens vinner ble denne. 91P Ch. Saint-Hubert ( kr.343,20) + |
Servering : | ||
Forrett: | Potet og purresuppe | |
Hovedrett: | Roast beef | |
Dessert: | Bringebær med krem og crunch |
Vin: 87P Rustaveli Saperavi Qveri ( kr.199,50) , 91P Ch. Saint-Hubert ( kr.343,20) + og 90P Batalje Barolo Castellero ( kr.539,80) - i nevnte rekkefølge.
Tema: Den gamle verden
Trond har dratt verden rundt, det vil si Sverige og Norge for å handle inn vin. Han påstår å hatt flaks, men presterte å kjøpe den dyreste vinen i Norge og denne viste seg å være vesentlig billigere her enn i Sverige. Ellers mener jeg å huske at vi som alltid kom fram til riktig løsning bare vi hadde gjettet lenge nok.
Dagens vinner med god smak og god pris ble denne. 91P Saint-Amour Empreinte d'Amour ( kr.169,00) + |
Servering : | ||
Forrett: |
| |
Hovedrett: | Risotto | |
Dessert: | Ost og portvin |
Vin: 91P Vina Pedrosa Chrianza ( kr.198,00) , 90P Il Poggione Brunello di Montalcino ( kr.369,90) - og 91P Saint-Amour Empreinte d'Amour ( kr.169,00) + i nevnte rekkefølge.
Tema: Lam.
Per Magne har kokket hele dagen og disket opp med utsøkt lammestek og ostekake. Som om det ikke var nok så har han tilbrakt mesteparten av dagen (eller uka...) i kjelleren for å tørke støv av flasker i de aller innerste krokene av de aller innerste hyllene av de ALLER innerste osv... og fant fram en flaske som han nok hadde glemt at han hadde allerede for en mannsalder siden. Det kan tenkes at han godt kunne ha kommet på den for noen år siden, men smaken og lukten var fortsatt aldeles helt utmerket. Sånt drikker vi ikke hver dag. Ikke hjemme hos meg i hvertfall🤔 Forøvrig var det ikke noe å si på resten av vinene som var valgt ut til lammet heller. Litt interessant med 91P Mercurey Clos Tonnerre ( kr.379,90) - som kom meget godt ut av det i dag, men som fikk regelrett slakt da vi testet den i 2004. Enten har produktet kommet seg betraktellig eller så har ganene våre endret seg tilsvarende betraktelig.
Dagens vinner på tross av en veldig høy pris må nok bli denne. 93P Ch. Gruaud Larose ( kr.1920,00) |
Servering : | ||
Forrett: |
| |
Hovedrett: | ||
Dessert: | Ostekake |
Vin: 89P Alpha Estate Xinomavro Reserve Barba Yannis Vieilles Vignes 2017 ( kr.299,80) -, 93P Ch. Gruaud Larose ( kr.1920,00) og 91P Mercurey Clos Tonnerre ( kr.379,90) - i nevnte rekkefølge.
Tema: Lasse utfordrer muligheten for å utvide repertoaret.
Denne gangen tok verten sjansen på å utvide repertoaret med en ny type vin. Vaget falt på en Rivesaltes siden denne ikke produseres lenger og dermed mest trolig vil forsvinne en gang. Rivesaltesen ble servert til slutt sammen med ost var nok en overraskende sak for samtlige deltakere. Veldig billig var den ikke, men kan absolutt anbefales en gang man vil prøve en god dessertvin.
Dagens vinner denne gangen var enkel. Flest poeng, flest stjerner, men desidert høyeste pris. 95P Riveyrac Rivesaltes ( kr.629,00) + |
Servering : | ||
Forrett: |
| |
Hovedrett: | ||
Dessert: | Ost og kjeks |
Vin: 90P Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2015 ( kr.279,90) -, 87P Palladino Barbera d'Alba Superiore 2010 ( kr.179,00) - og 95P Riveyrac Rivesaltes ( kr.629,00) + i nevnte rekkefølge.
Tema: ?t.
Siste vinkveld før ferien. Nielsen prøvde å knuse oss med pinoter fra forskjellige steder og jeg må dessverre meddele at han lykkes med det. Her var vi kraftig på bærtur innimellom (for å si det pent...).
Dagens vinner denne gangen måtte vel nesten bli 91P Krásná Hora Pinot Noir Barrel Selection ( kr.335,00) |
Servering : | ||
Forrett: | Tørket og røkt elgkjøtt med waldorfsalat | |
Hovedrett: | Kyllingfilet med rotpuré, bønner med pinjekjernesmør og eplesaus. | |
Dessert: | Dronning Mauds pudding. |
Vin: 89P Cloudy Bay Pinot Noir ( kr.372,90) +, 91P Krásná Hora Pinot Noir Barrel Selection ( kr.335,00) og 89P Craven Faure Pinot Noir ( kr.289,90) +- i nevnte rekkefølge.