Dagens vinner ble 93P Vigneto Rocche ( kr.400,00) |
Vinkveld hos Trond ble denne gangen kombinert med "Damenes aften". Vintesten ble derfor tatt før kveldens middag.
Servering : | ||
Forrett: |
| |
Hovedrett: |
| |
Dessert: |
|
Vin: 88P Faustino I Gran Reserva ( kr.499,00) -, 92P Château La Croizille Grand Cru ( kr.829,00) - og 93P Vigneto Rocche ( kr.400,00) i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner ble 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,9 |
Per Magne hadde tydeligvis vært på jakt og kommet hjem med både rype og rein. Som om det ikke var nok så hadde han også stoppet innom bakeren og fått med ei rullekake. Dermed ble det mange R'er i dagens tema. Når det kom til vinen var det som vanlig hos Per Magne av ypperste klasse, men denne gangen støtte vi på en utfordring. Vi klarte ikke bli enige om 87P Ch. Malatric Lagraviere 2010 ( kr.534,00) + hadde korksmak eller ikke. To for og to imot. Mulig det helt enkelt betyr at vi ikke har peiling :'( Vi var i det minste enige om at den ikke kunne få så mange poeng som prisen skulle tilsi, så litt fratrekk ble vi da enige om.
Servering : | ||
Forrett: | Rypebryst ala Arne Brimi | |
Hovedrett: | Reinsdyrfilet med blomkålpuré og arabiske poteter | |
Dessert: | Rullekake med vaniljeis og karamellsaus med chili |
Vin: 89P Bargylus Rouge ( kr.395,30) +, 93P Alto Moncayo Garnacha 2016 ( kr.449,90) og 87P Ch. Malatric Lagraviere 2010 ( kr.534,00) + i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner må nok være 94P Greywacke Wild Sauvignon ( kr.269,90) |
Tema:
Under over alle under!!! Formannen disket opp med en HVITVIN til forretten!!!! Ikke var det noe dårlig valg heller. Greywacke Wild Sauvignon ( kr.269,90) endte opp med 94 poeng og kan vel dermed kalles vellykket. Det er jo likevel mulig at noen av oss i glede over å få en hvitvin ble i overkant rause med poengene. Uansett så var vinene utmerket og kan nok komme til å havne i kjelleren til flere av oss.
Servering : | ||
Forrett: | Laks på toast med cherrytomater, avokado, rømme, sesamfrø og vårløk | |
Hovedrett: | Lammesadel med bønnegryte | |
Dessert: |
|
Vin: 94P Greywacke Wild Sauvignon ( kr.269,90) , 88P Oenops Xinomavro ( kr.306,30) + og 93P Collosorbo Brunello di Montalcino ( kr.459,90) - i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner ble 92P Monte del Frá Cá del Magro Custoza Superiore ( kr.164,90) + |
Denne gangen ble det helt enkelt servert vin som skulle passe til maten. Rødbetgravet laks med pepperrotrømme er ikke akkurat en typisk rødvinsmat og dermed ble det (igjen) servert en hvitvin. I tillegg ble det testet både en rød og en hvit til hovedretten og det viste seg at også her var det faktisk den hivte som passet best.
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | ||
Dessert: | Vaniljeis med Kalua og espresso |
Vin: 90P Wongraven Morgenstern Risling ( kr.174,90) , 92P Monte del Frá Cá del Magro Custoza Superiore ( kr.164,90) + og 89P Cant. di Montalcino Brunello di Montalcino ( kr.309,90) i nevnte rekkefølge.
Tidenes enkleste vinkveld for referenten. Trond kjørte en ren førjulstest uten testresulteter. Ikke vet jeg hva som ble testet og ikke vet jeg hva vi spiste, men godt var det helt sikkert :-)
Tema: Hva kan Frankrike by på i premiérklassen
Per Magne hadde som vanlig handlet på øverste hyller i svalrommet så gleden var stor for samtlige deltakere. Her var det ren nytelse. Når det gjelder maten må vi vel bare innrømme at han hadde fått, for å sitere Trump, veldig, veldig, VELDIG mye bistand fra Margrete. Alti i alt en utmerket kveld.
Dagens vinneer ble 93P Ch. Branaire Ducru ( kr.685,80) - |
Servering : | ||
Forrett: | Paysannes voiles (toast med løyrom) | |
Hovedrett: | Entrecôte avec bernaise et pommes frites et oreganos et tomatoes | |
Dessert: | Pain grillé avec créme aigre et chevreūil (tilslørte bondepiker) |
Vin: 93P Ch. Branaire Ducru ( kr.685,80) -, 91P Bouchard Pere et Fils Le Corton Grand Cru 2010 ( kr.684,00) + og 91P Delas Hermitage Domaine des Tourettes ( kr.829,90) + i nevnte rekkefølge.