Samtlige viner passet utmerket til maten, men når vi blander inn pris så var det nok 92P Au Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir ( kr.349,90) som kom best ut av det. |
Denne gangen hadde Lasse tatt helt av. Han har nok glemt at starten av RVHA står for "Røde Viner" og skeiet ut med intet mindre enn bobler til hovedretten. Det aller morsomste (for verten) var at samtlige trodde at boblene som ble servert var cider, mens det faktisk var en Champagne. Det gikk heller ikke bedre med en hvitvin som var lagret på sherryfat. Heldigvis for gjestene var den siste vinen en enkel sak. Amerikansk Pinot klarte i hvertfall enkelte av dem å prikke inn.
Poenget denne gangen var å finne en vin som matchet maten som bestod av en god slump sherry. Her skal ekspeditøren på Vinmonopolet på Hamar ha masse ros for å ha funnet tre vidt forskjellige viner som passet perfekt til maten. Meget imponerende!
Og lurer du på svaret i på spørsmålet i tittelen så er det helt klart NEI! 😊
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | Kyllinggryte med sherry og fløte | |
Dessert: | Fruktkake med muggost og portvin |
Vin: 88P André Clouet Dream Vintage Brut ( kr.599,90) -, 89P Equipo Navazos 107 La Bota de Florpower ( kr.369,90) + og 92P Au Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir ( kr.349,90) i nevnte rekkefølge.
Veldig jevn kamp denne gangen, men med 89 poeng og fem stjerner til 171 kroner bør vel dagens vinner være 89P Istine Chianti Classico ( kr.171,00) |
Trond kjørte tidenes luretriks og presenterte temaet "Er det bare Italiensk vinsom passer til pasta?" før vi startet. Dermed ble vi selvsagt lurt til å tro at svaret skulle være NEI, men neiiiiiiiida, det var JA!!!!!! Riktignok hadde nok ikke Per Magne fått med seg dette og satset på at alle var italienere. Hadde han hørt bedre så hadde han klart seg like dårlig som oss andre...
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | Pasta med salsiccha | |
Dessert: | Kaffe og rom |
Vin: 90P Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2000 - ( kr.241,00) , 89P Istine Chianti Classico ( kr.171,00) og 89P Vajra Barbera d'Alba Superiore ( kr.221,00) i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner ble 92P Copain Tous Ensemble Pinot Noir ( kr.359,90) |
Håkon prøvde denne gangen å lure oss med Pinot Noir fra forskjellige land. Det vil vel være feil å påstå at vi tok dem alle med største letthet, men med mye møye og stort besvær ordnet det seg etterhvert. Morsomt med vin fra steder vi ikke benytter altfor ofte. Dagens lærdom er at all vin ikke går til all mat. Forretten var helt utmerket og vinen til var utmerket, men kombinasjonen ble helt feil. Neste gang vi skal ha Chrispy Duck med vårløk og hoisinsaus velger vi IKKE en rødvin til. I hverfall ikke en Pinot Noir eller Spätburgunder.
Servering : | ||
Forrett: | Chrispy Duck med vårløk og hoisinsaus | |
Hovedrett: | Svinefilet i fløtesaus med blåmuggost | |
Dessert: | Bestemors marengskake |
Vin: 87P Shelter Winery Spätburgunder ( kr.235,00) , 90P Simpsons Rabbit Hole Pinot Noir ( kr.359,00) - og 92P Copain Tous Ensemble Pinot Noir ( kr.359,90) i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner ble 92P San Giusto Percarlo 2019 ( kr.831,40) + |
Per Magne hadde slått seg løs på polet og funnet viner som passer til lam. Det må innrømmes at vi i ettertid føler at vi var litt vel strenge på nummer en, men nå er det for sent å angre🫣 Ellers en kveld med avklaring av politiske ståsteder.
Servering : | ||
Forrett: | Gravet rein med rødløkskompott og kantarellkrem | |
Hovedrett: | Lammeskank med potetmos | |
Dessert: | Hasselbackepler med konjakkrem |
Vin: 87P Viña Tondonia Reserva ( kr.409,90) , 92P San Giusto Percarlo 2019 ( kr.831,40) + og 89P Ch. Malartic-Lagraviere ( kr.678,70) + i nevnte rekkefølge.
Når man ser litt strengt på det så ble vel dagens vinner 94P Casa Madero Gran Reserva ( kr.435,00) |
Tema: Rødvin fra varmere strøk.
Som sagt så var temaet "Vin fra varmere strøk", men Sven Arne (som vi alltid har trodd er en ryddig kar) hadde prestert å rote bort den ene flaska! Han reddet seg inn med å påstå at temaet var "Vin fra en eller annen noenlunde passende breddegrad bare vi legger inn tilstrekkelig slingringsmonn". Dette lot selvfølgelig vi andre som om vi trodde på. Uansett så hadde han vært innmari heldig med både vin og mat, så vi lot det gå for god fisk🙄
Servering : | ||
Forrett: | Torskeloin med serranoskinke, søtpotetpurré og ruccola | |
Hovedrett: | Indrefilet med østerssoppsalat, rødvinsaus og søtpotetmos | |
Dessert: | Kaffe med nogo attåt |
Vin: 88P Francis Ford Coppola Diamond Collection Zinfandel ( kr.264,90) +, 94P Casa Madero Gran Reserva ( kr.435,00) og 89P Ch. ksara Réserve du Couvent 2007 ( kr.139,00) i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner på tross av en litt heftig pris ble 92P Dom. Marie Rivesaltes 1943 ( kr.1749,00) + |
Tema: Viner med rødskjær
Lasse skeiet ut med viner som i det minste hadde litt rødskjær denne gangen. Det startet med en rosé, forstatte med en skikkelig rød italiener og avsluttet med en (forhåpentlig) noe overraskende gammel Rivesaltes dessertvin. Denne hadde verten gledet seg til å få smakt på siden den hadde ligget i vinskapet og ventet på å bli åtti år gammel. Heldigvis ligger det en flaske til der og etter smak og kvalitet på den testede flasken så kan nok den siste ligge der i tjue år til.
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | ||
Dessert: | Ost og kjeks |
Vin: 90P Berne Inspiration Rosé 2022 ( kr.219,90) , 93P Istine Chianti Classico Vigna Casanove dell'aia 2018 ( kr.495,80) og 92P Dom. Marie Rivesaltes 1943 ( kr.1749,00) + i nevnte rekkefølge.