Prismessig ble nok dagens vinner Santa Ana Malbec 2006. Den fikk 78 poeng og fem minus på stjerner. Prisen var kr. 87,40 |
Temaet denne gangen var Argentina og Malbec, noe vi egentlig var ganske gode på når vi hadde kommet oss til den siste flasken...
Servering: Ost og kjeks.
Vinneren denne gangen var i den litt høyere prisklassen. Ca´ del Baio Barbaresco 2002 fikk 91 poeng og fem stjerner. Prisen var kr. 189,00 |
Servering:
Dagens vinner ble le Farnete Barco Reale di Carmignano som fikk 86 poeng og fem stjerner. |
Vårens siste vinklubb ble avholdt hos Lasse som for anledningen var gressenkemann. Randi hadde tatt en snartur til Indonesia. Vi stilte litt amputert ettersom Trond dessverre ikke kunne komme grunnet sykdom.
Lasse hadde i dag satt alle kort på Italienske viner etter anbefaling fra vinmonopolet. Vi prøvde oss også med en smaksrunde av alle vinene før vi startet på maten. Det viste seg at opplevelsen av vinene ble ganske anderledes når vi startet på maten. Masi Modello delle som ikke fikk noen god omtale kom seg likevel betraktelig med mat til.
Servering: Kylling og pastasalat med foccacia.
Dagens vinner sett ut fra kvalitet i forhold til pris ble Zenato Valpolicella Classico Superiore 2003 som fikk 82 poeng og 5- på stjerner. Isole E Olena Chianti Classico 2003/2004 var også en utsøkt vin, men tapte litt på en relativt høy pris. |
Etter en måneds avbrudd var det endelig vinklubb igjen. Som den fantastiske kokk Per Magne er hadde han selvfølgelig disket opp med et utsøkt måltid til kveldens viner.
Når det gjelder vinene fikk vi servert en Beaujolais og to Italienere, hvorav den siste lurte oss trill rundt.
Servering: Carpaccio av oksefilet
Dagens vinner ble Ch. jonc-Blanc Cuvée Automnale 2002/2003 som fikk 83 poeng og fire stjerner. Kanskje skulle poengsummen vært to til fire poeng lavere, men 83 var det vi kom fram til som et førsteinntrykk. |
Håkon hadde funnet fram et spennende utvalg av viner. Han startet med noe så sjeldent (i hvert fall i norsk sammenheng) som en Tunisisk vin. Faktisk den første vinmonopolet har tatt inn fra det landet. Som en kuriositet kan det nevnes at produktet allerede var utgått hos vimmonopolet en uke etter vi testet den. Etter tunisieren fulgte han opp med en utsøkt franskmann fra Bergerac i Bordeaux. Til slutt avrundet han med enda en Bordeaux fra Madiran. Denne vinen hadde antagelig gjort mye mer av seg hvis den hadde fått ett år eller to i kjelleren og blitt servert med smaksrik mat. F.eks. ryper.
Håkon følte seg i dag litt lurt av sine egne innkjøp. I hvert fall fikk vi et bestemt inntrykk av at han syntes å ha betalt i overkant mye sett i forhold til kvaliteten.
Servering: Spansk skinke og ost.