Kveldens vinner ble 92P Alto Moncayo Veraton Garnacha ( kr.449,90) |
Dagens tema var biffsnadder i betydning av god vin til biff. Her hadde Per Magne nesten full treff. Den første falt ikke helt i smak, men resten var aldeles helt utmerket. Medlemmene slet som vanlig litt, men vi rodde oss i land.
Serveringen var som vanlig helt toppers, men karamellpuddingen til dessert var to hakk over toppers😊
Servering : | ||
Forrett: | Skinkeruller med chevre og fiken | |
Hovedrett: | Entrecôte med stekte poteter | |
Dessert: | Hjemmelaget karamellpudding |
Vin: 86P Marta Maté Del Lago ( kr.348,70) , 92P Alto Moncayo Veraton Garnacha ( kr.449,90) og 93P Ch. Langoa-Barton ( kr.1223,70) + i nevnte rekkefølge.
Denne gangen var det veldig jevnt, men 91P Sestante Monte Masua Amarone della Valpolicella Classico 2001 ( kr.395,00) - fikk flest poeng og siden prisforskjellene ikke var så store så kåres den som kveldens vinner. |
Sven Arne hadde fått minusgrader i vinskapet sittt og måtte dermed røske ut noen dyre flasker. Dette kom selvsagt medlemmene til gode, men det ble ikke så mye enklere å finne ut hva det var av den grunn. Ellers en vellykket kveld der Sven Arnes forslag til kontrakt ble godkjent mot en liten navneendring og neste reisemål ble Ribera del Duero.
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | Skogsgryte | |
Dessert: | Dessert med mango |
Vin: 89P Dom. du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape ( kr.319,90) +, 91P Sestante Monte Masua Amarone della Valpolicella Classico 2001 ( kr.395,00) - og 90P Montecillo Gran Reserva ( kr.314,90) - i nevnte rekkefølge.
Samtlige viner passet utmerket til maten, men når vi blander inn pris så var det nok 92P Au Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir ( kr.349,90) som kom best ut av det. |
Denne gangen hadde Lasse tatt helt av. Han har nok glemt at starten av RVHA står for "Røde Viner" og skeiet ut med intet mindre enn bobler til hovedretten. Det aller morsomste (for verten) var at samtlige trodde at boblene som ble servert var cider, mens det faktisk var en Champagne. Det gikk heller ikke bedre med en hvitvin som var lagret på sherryfat. Heldigvis for gjestene var den siste vinen en enkel sak. Amerikansk Pinot klarte i hvertfall enkelte av dem å prikke inn.
Poenget denne gangen var å finne en vin som matchet maten som bestod av en god slump sherry. Her skal ekspeditøren på Vinmonopolet på Hamar ha masse ros for å ha funnet tre vidt forskjellige viner som passet perfekt til maten. Meget imponerende!
Og lurer du på svaret i på spørsmålet i tittelen så er det helt klart NEI! 😊
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | Kyllinggryte med sherry og fløte | |
Dessert: | Fruktkake med muggost og portvin |
Vin: 88P André Clouet Dream Vintage Brut ( kr.599,90) -, 89P Equipo Navazos 107 La Bota de Florpower ( kr.369,90) + og 92P Au Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir ( kr.349,90) i nevnte rekkefølge.
Veldig jevn kamp denne gangen, men med 89 poeng og fem stjerner til 171 kroner bør vel dagens vinner være 89P Istine Chianti Classico ( kr.171,00) |
Trond kjørte tidenes luretriks og presenterte temaet "Er det bare Italiensk vinsom passer til pasta?" før vi startet. Dermed ble vi selvsagt lurt til å tro at svaret skulle være NEI, men neiiiiiiiida, det var JA!!!!!! Riktignok hadde nok ikke Per Magne fått med seg dette og satset på at alle var italienere. Hadde han hørt bedre så hadde han klart seg like dårlig som oss andre...
Servering : | ||
Forrett: | ||
Hovedrett: | Pasta med salsiccha | |
Dessert: | Kaffe og rom |
Vin: 90P Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2000 - ( kr.241,00) , 89P Istine Chianti Classico ( kr.171,00) og 89P Vajra Barbera d'Alba Superiore ( kr.221,00) i nevnte rekkefølge.
Dagens vinner ble 92P Copain Tous Ensemble Pinot Noir ( kr.359,90) |
Håkon prøvde denne gangen å lure oss med Pinot Noir fra forskjellige land. Det vil vel være feil å påstå at vi tok dem alle med største letthet, men med mye møye og stort besvær ordnet det seg etterhvert. Morsomt med vin fra steder vi ikke benytter altfor ofte. Dagens lærdom er at all vin ikke går til all mat. Forretten var helt utmerket og vinen til var utmerket, men kombinasjonen ble helt feil. Neste gang vi skal ha Chrispy Duck med vårløk og hoisinsaus velger vi IKKE en rødvin til. I hverfall ikke en Pinot Noir eller Spätburgunder.
Servering : | ||
Forrett: | Chrispy Duck med vårløk og hoisinsaus | |
Hovedrett: | Svinefilet i fløtesaus med blåmuggost | |
Dessert: | Bestemors marengskake |
Vin: 87P Shelter Winery Spätburgunder ( kr.235,00) , 90P Simpsons Rabbit Hole Pinot Noir ( kr.359,00) - og 92P Copain Tous Ensemble Pinot Noir ( kr.359,90) i nevnte rekkefølge.